Liquip International Warehouse Relocation

liquip1
liquip2
liquip3
liquip4
liquip5
Liquip International Warehouse Relocation

Client name

Liquip

Size

10,150 sqm

Duration

25 weeks

Location

Wetherill Park, Sydney

Website

liquip.com

NPM completed a warehouse relocation and amenities upgrade for Liquip, with a focus on providing a productive, safe space and enhancing the efficiency of the company’s future operations. With the consistent growth Liquip is experiencing, the new warehouse provides enough room for a variety of projects.

Safety was one of the essential project components NPM ensured for smooth day-to-day operations. The first step was to demolish the existing interiors which did not comply with the Australian standards. Our team devised a logical structure and organised the layout for a 10,150 square foot space to better relate to how Liquip works and suit the business needs.

As visitors arrive at the car park, they are greeted with a ‘Liquip’ sign, a line marking system, and car spaces with bollards designed by our team. The additional car space and truck turning circle were also designed to keep in compliance with the Australian standards. The car park is now more accessible and features disabled parking with easier access for employees.

This system is to help improve safety and help direct them on their way. The entrance of the building features a new safety ramp, new façades, with a new automated door system which is more hygienic and convenient. Employees and visitors enter a bright, airy, two storey reception area with Museum Display shelves. These custom-made shelves were designed to present various machinery parts so visitors could get an insight into the work Liquip produces.

The base building was made good and then included a two-storey full floor office fit out for office staff, with a comfortable workspace and a warm informal atmosphere to boost workers productivity. Featuring working stations, a boardroom, private meeting rooms and a break with a goal of achieving functional, calming space.

The warehouse upstairs features the mezzanine extension to utilise space for storage, featuring an electrical lift, a safety fence and a gate to protect staff exiting the office into the warehouse. Our team also proposed and installed the Dexion racking system along with the design and construct of a free-standing warehouse engineering lab featuring a fire hose for emergencies. The warehouse employees can also take advantage of the lunchroom upgrade to provide a fresh change for staff. A first aid room was built to help deal with any medical emergencies. NPM coordinated the delivery of a new Haas Machine and Thermal Chamber to space, including a full engineered services design of the warehouse including mechanical, electrical, hydraulic, fire, and compressed air. The inclusion of a drop test rig and a drop test storage ensured the achievement of the functional and successful design goal.

Contact us

We are always eager to hear about your project requirements and how we can partner to achieve your goal. Fill in the inquiry form and let’s get started on this exciting journey.